Stoppa Fas 3 NU!


Skriv under Stoppa Fas 3 NU!

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9320

|


FrÄn riksdagen skickades en skrivelse med krav pÄ stopp för Fas 3 till den dÄvarande allians-regeringen. Regeringen fick alltsÄ redan 9:e juni 2011 en uppmaning frÄn riksdagen att göra Àndringar i en förordning eller pÄ annat sÀtt stoppa anvisningen av ytterligare personer till fas 3.
Skrivelsen fortsatte med att uppmana regeringen att skyndsamt redovisa för riksdagen vilka ÄtgÀrder som man vidtagit med anledning av detta.

Förklaringen till detta ovanliga initiativ var att det framkommit att det var allvarliga problem med Fas 3-verksamheterna. Problem som i Arbetsmarknadsutskottets betÀnkande beskrevs som av tvÄ slag: Dels finns det anordnare som tar emot deltagare men som inte erbjuder nÄgon meningsfull sysselsÀttning; deltagarna lÀmnas i en ÄtervÀndsgrÀnd av passivitet. Dels finns det anordnare som tvÀrtom lÄter deltagarna utföra reguljÀra arbetsuppgifter och pÄ sÄ sÀtt skaffar sig gratis arbetskraft som man dessutom fÄr betalt för att ta emot.

Det finns inget som tyder pÄ att nÄgot av dessa problem inom Fas 3 skulle ha försvunnit.

Efter valet ingÄr socialdemokraterna och miljöpartiet i regeringen. BÄda partierna stÀllde sig bakom riksdagsskrivelsen 2011. Det finns dÀrmed inte lÀngre nÄgot hinder mot att verkstÀlla skrivelsens förslag bland regeringspartierna.

Regeringen beslutade dessutom redan vid sammantrÀdet 16:e oktober i en annan arbetsmarknadsfrÄga, om en 90-dagarsgaranti för ungdomar. Att inget beslut fattats om hanteringen av innehÄllet i den lÄngt tidigare riksdagsskrivelsen om Fas 3 kan dÀrmed knappast skyllas pÄ tidsbrist. Vare sig hos Regeringen eller Arbetsmarknadsdepartementet.

Vi undertecknade krĂ€ver att regeringen omedelbart verkstĂ€ller det som deras partier sjĂ€lva – dĂ„ som opposition i riksdagen - krĂ€vde av den förra regeringen; att genom Ă€ndringar i en förordning eller pĂ„ annat sĂ€tt stoppa anvisningen av ytterligare personer till fas 3!
Detta som ett första steg pÄ vÀgen mot att avskaffa Fas 3 och annan workfarepolitik i Sverige. I enlighet med vad som sagts och antytts av regeringspartierna under valrörelsen.
 
Namn 5 senaste
Maria Sjöberg, Söderhamn
Mikael Ernlo, Göteborg
Paul Rahmquist, VÀstra Frölunda
Oskar Bodin , Jönköping
Emma HĂ€gg, Kristianstad

Forum 3 senaste
Erik
2015-01-13 02:06:09
Arbete = rÀttvis lön! sjÀlv varit i FAS-3 och
kan sÀga att det Àr det mest psykiskt
nedsÀttande man kan göra.
Stefan Bartsch
2014-10-18 21:05:06
Jobb istÀllet
för att ut nyttja folk som samhÀllet gör genom
att sÀtta folk i fack som fas 3 verkar att
vara.. sÄ fram med jobb nu eller aldrig
Tycker klippa.se och fub.se

  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 9320 snabbfakta 1049 Underskrift ( 893 unika IP-adresser)
Inlagt den 2014-10-17
Startades av : Fred Torssander
Skickas till : Fred Torssander - [email protected] - -

Namninsamling på Facebook