Namninsamling : Låt alla barn och elever få lov att äta veganskt på förskolor och skolor i Sverige!Skriv under namninsamling "Låt alla barn och elever få lov att äta veganskt på förskolor och skolor i Sverige! "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9159

|


Låt alla barn och elever få lov att äta veganskt på förskolor och skolor i Sverige!

Nu är det dags för ett upprop, för att alla barn och elever som vill, ska få möjlighet äta veganskt i förskolan och skolan.
Som det är nu är det vanligt att det inte serveras något veganskt alternativ. I stället blir eleverna hänvisade till att plocka ihop det de kan äta från den mat som serveras, alternativt gå emot sina egna värderingar och äta ickeveganskt eller kanske till och med ta med sig mat hemifrån.

Livsmedelsverket menar att skolor bör servera vegankost till de som önskar det och att det är fullt möjligt att som vegan få i sig ett energi- och näringsinnehåll som uppfyller rådande rekommendationer.

Att vara vegan är ett etiskt val att motsätta sig samhällets djurförtryck. Att neka individen ett etiskt kostval anser vi kränker individens valfrihet.

"Även om enskilda skolor inte kan tillgodose detta krav till fullo bör man ändå erbjuda vegankost till de elever som önskar. Detta då elever som är veganer av etiska och principiella skäl vanligen inte accepterar andra typer av vegetarisk kost."/Livsmedelsverket

http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maltider-i-vard-skola-omsorg/Skolmaltider/Vegetariska-skolmaltider/Vegankost-i-skolan/Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Sverker Evefall , Dalsjöfors
Jolanda Saxfors, Osby
Fredrik Havby, SKELLEFTEÅ
Moa Havby, SKELLEFTEÅ
Sofi Roos, Degeberga

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 9159 snabbfakta 316 Underskrift ( 288 unika IP-adresser)
Inlagt den 2014-08-24
Startades av : Maria Gréen
Skickas till : Maria Gréen - mariagislaved@gmail.com -

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday