Namninsamling : Fria FikruSkriv under namninsamling "Fria Fikru "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8902

|


Idag har den Svenske läkaren, fadern och morfadern Fikru Maru suttit fängslad i Etiopien över ett år. Mycket talar för att han har dragits in i ett politiskt maktspel. Rättsprocessen kretsar fortfarande kring formaliteter och åtalet mot Fikru Maru är minst sagt diffust. Under tiden har insatserna från svenska myndigheter varit minst sagt passiva. Med denna namninsamling vill vi uppmana Svenska Utrikesdepartementet och Svenska ambassaden i Etiopien att börja agera. Vad är det som tar tid?
Under tiden som Fikru är fängslad har arbetet på Addis Cardiac Hospital (Etiopiens första specialiserade hjärtsjukhus, som han var med och byggde upp) försvårats och mycket av den hög specialiserade verksamheten lagts på is. Med en stor frustration kan vi konstatera att patienter med livshotande tillstånd inte erhållit nödvändiga behandlingar. Fikru har bidragit med mycket inom vården i svenska sjukhus så väl som i Etiopien. Vi behöver honom!
Våra diplomater engagerade sig med alla krafter för att bidra till frigivningen av de Svenska journalisterna Schibbye och Persson. I fallet Fikru Maru lägger man inte två strån i kors, varför?
Obegripligt nog befinner sig Fikru i en situation liksom många andra svenskar i världen. Vi förväntar oss att UD och deras utsända diplomater ska agera och stå upp för oss under sådana omständigheter.
Det handlar inte om att ändra lagen. Det handlar om rättvisa genom att få en människas röst hörd:
”For many years i tried to be swedish in thought…….. and tragically so far what I have gotten from the official Sweden is pity, as if pity is the highest form of justice…..”

För att följa kampen om att frige Fikru besök Facebook sidan:
www.facebook.com/pages/The-Ethiopian-Cardiac-Arrest/579673202125332
Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Annika Skogsmyr, Karlstad
Åke Swahn, Gävle
Ylva Skånér, Stockholm
Kjell Rydh, VÄRNAMO
Eric Pihlstrand , Gavle

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 8902 snabbfakta 1156 Underskrift ( 926 unika IP-adresser)
Inlagt den 2014-05-13
Startades av : Fria Fikru
Skickas till : Svenska Utrikesdepartementet - -

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday