Namninsamling : Lansera p-piller för män!Skriv under namninsamling "Lansera p-piller för män! "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8193

|


P-piller och p-stav för män finns färdigframtagna som fungerade preparat. Men läkemedelsföretagen hävdar att det inte finns intresse att lansera.

Riskerna kopplade till preventivmedel för män tycks i regel vara lägre än för de medel som är anpassade för kvinnor, säger Ronald Swerdloff, medicinsk forskare vid University of California.

De två forskarna Sanny Chung och Debra Wolgemuth vid Columbia University Medical Center har tagit fram ett fungerande p-piller för män. Medlet har än så länge inte visat ge några biverkningar.

Även Världshälsoorganisationen WHO har tagit fram en fungerande manlig hormonell preventivmetod. Men samma sak här – läkemedelsbranschen verkar inte vilja ta fram preparatet.

Allt var klart men projektet stannade upp när läkemedelsföretagen drog sig ur. Man trodde inte männen skulle vara intresserade av ett hormonellt preventivmedel.

Det skulle ju kunna vara så att mannen i förhållandet klarar av pillren medan kvinnan inte gör det, då skulle det här lösa många problem.
Om det går att dela på ansvaret så borde det ske. Inte minst med tanke på att man vet att det finns bieffekter som drabbar kvinnor.

– Om ett läkemedelsföretag var intresserat så finns det produkter klara, säger Kristina Gemzell-Danielsson, professor i obstetrik och gynekologi på Karolinska institutet i Stockholm.
– I Sverige finns det helt klart ett intresse hos män. Jag tror att det skulle behövas en grupp som drev den här frågan för män för att läkemedelsbolagen ska inse att det finns pengar i det, säger Kristina Gemzell-Danielsson.

Läkemedelsbranschen, det vill säga en hel industri, uppfattar alltså våra roller i sexualiteten som att kvinnan bör ta ansvaret och att det inte ska finnas något annat val. Det är inte rättvist.

Det behöver inte se ut som det gör idag. Tillhör du det manliga könet är det självfallet extra viktigt att du visar vart du står.


länkar:

http://www.babyvarlden.se/Nyhetsartiklar/Manliga-p-piller-finns-men-lanseras-inte/

http://www.nyhetspressen.se/2875207.html

http://www.unt.se/inc/print/svart-att-utveckla-p-piller-for-man-2234940-default.aspx

http://www.dn.se/nyheter/sverige/manliga-p-piller-stoppas-av-lakemedelsbolagen?rm=print

http://arbetarbladet.se/ledare/1.4186343-sex?m=printAnmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Alexander Johansson, Uddevalla
Emanuel Öhlin, Ljungskile
Sara Selin Lantz, Strömstad
Linnea Albertsson, Ljungskile
Oscar, Berggren

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 8193 snabbfakta 1996 Underskrift ( 1876 unika IP-adresser)
Inlagt den 2013-10-17
Startades av :
Skickas till : - -

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday