Stoppa utvisningen av min make Nasser Abiat till Iran


Skriv under Stoppa utvisningen av min make Nasser Abiat till Iran

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7317

|


Jag Àr svensk medborgare, men min man Àr inte svensk. Det Àr inte mitt fel att bli kÀr i en asylsökande. Det Àr inte min mans fel att han inte föddes som svensk eller att han blev kÀr i mig. Det var ödet som avgjorde att vi möttes och blev kÀra. Vi lÀste aldrig nÄgon lagbok om vi hade tillÄtelse att fÄ bilda en familj tillsammans. Men vi fick gifta oss enligt Sveriges lag.

Migrationsverket har nu försökt att splittra vĂ„rt förhĂ„llande under fyra Ă„rs tid. Nu rinner tiden ut och de vill utvisa honom. Klockan tickar som en bomb och stubinen Ă€r sĂ„ kort, sĂ„ kort


Mitt namn Àr Ingrid Abiat och jag fick mitt efternamn av min man Nasser Abiat nÀr vi gifte oss 2010. Vi har varit ett par under nÀstan hela hans tid i Sverige. Ni som nu lÀser detta, undrar dÄ sÀkert varför han inte Äker tillbaka till sitt land för att söka familjeanknytning? Det vore ju det enklaste eller hur? Eller varför inte jag följer med honom till hans land och lever med honom dÀr? HÀr kommer svaret pÄ detta.

Min man kom inte till Sverige enbart för att gifta sig med mig. Min man blev tvungen att fly frĂ„n sitt land för att rĂ€dda sitt eget liv. Han hade inget annat val, han var tvungen att fly
 eller dö.
Han kommer frÄn ett land dÀr mÀnniskor lever under en diktatur, ett land dÀr mÀnniskan inte har rÀtt att uttrycka sin mening, inte har rÀtt att vÀlja sin religion, inte har rÀtt att klÀ sig som man vill, inte har rÀtt att tala sitt sprÄk eller leva efter sin kultur. MÀnniskorna dÀr har inte har rÀtt att leva sitt eget liv. Regimen i landet vet inte vad mÀnskliga rÀttigheter Àr. Sticker nÄgon ut frÄn regimens regler, sÄ slÄr regimen ner pÄ dem, hÄrt och orÀttvist:

Nasser var politiskt aktiv redan i Iran, han har varit bÄde fÀngslad och torterad, inte bara en gÄng utan tvÄ gÄnger, han har fÄtt utstÄ dubbla rÀttegÄngar för samma brott. Han blev av med sitt arbete pÄ grund av detta, hans familj har blivit drabbad, hans nÀra vÀnner har drabbats, en del av dem har Àven försvunnit och dött för denna sak. Min mans brott Àr att han kÀmpar för de mÀnskliga rÀttigheterna, för mÀnniskors lika vÀrde i Iran. Regimen lÀmnar inget till slumpen och bara misstanken pÄ att mÀnniskor Àr inblandad i nÄgot som gÄr emot dem, kan fÄ dem hÀngd.

NÀr han flydde, sÄ flydde han till Sverige, till ett land som stod för politisk frihet och med-mÀnsklighet, ett land som var kÀnt för stor tolerans och hög acceptans för olika kulturer.
Inom en mÄnad efter att han kom hit, fortsatte han sitt politiska engagemang för att fÄ rÀttvisa för sitt folk. Nasser Àr en öppen mÀnniska med hjÀrtat pÄ rÀtta stÀllet. Han jobbar för de mÀnskliga rÀttigheterna i Iran och kÀmpar för vad han tror Àr rÀtt. Han Àr bloggare, bÄde pÄ egen blogg och andras hemsidor samt pÄ facebook, han har haft mÄnga utstÀllningar och föredrag för att upplysa oss svenskar om det som regimen försöker att dölja, han talar för sitt folks skull i vÀrldsomfattande satellit-kanaler och han förekommer i svenska nyhetsmedier. Nasser vill sprida sin kamp för folket i Iran.

Nassers mobil eller familjen telefon i Iran Àr övervakad. Det syns genom att ett sbvaenskt landsnummer kommer upp före deras nummer. NÄgon frÄn Tehran varit inne pÄ min privata hemsida och sökt pÄ exakt alla foton pÄ Nasser. Troligen sÄ har de laddat ner en massa foton pÄ honom för att kunna anvÀnda för att identifiera honom nÀr han ÄtervÀnder. Hur lÀnge tror ni att han fÄr han leva om han tvingas att resa tillbaka?

Nasser och jag stÄr nu inför en mycket svÄr situation, eftersom han i nulÀget riskerar att utvisas frÄn Sverige.
Migrationsverket tror nÀmligen inte pÄ att hans politiska arbete för hans folk kommer att ge honom problem om han reser tillbaka till Iran. De menar att Iran, som mest frekvent övervakar sina medborgare i vÀrlden, bÄde inom och utom landet, inte ska ha uppmÀrksammat Nassers regimkritiska kamp hÀr i Sverige. Migrationsverket har inte vÀgt med att han redan Àr kÀnd av regimen sedan tidigare och att de mycket vÀl vet vem han Àr. Och hur som helst sÄ vet de det nu.

Vi hann gifta oss innan hans pass gick ut, men hans pass Àr inte lÀngre giltigt. Nasser kan dÀrför inte söka familjeanknytning till mig, han kan inte resa tillbaka alls till Iran eftersom han riskerar att dödas. Jag riskerar nu att förlora min Àlskade man.

Vi ber alla att hjÀlpa oss att fÄ leva tillsammans. Var och en av er som ger oss en namnunderskrift Àr en av dem som rÀddar min mans liv!

Vi tackar er med hela vÄrt hjÀrta för att ni stödjer oss!

Ingrid & Nasser Abiat 
Namn 5 senaste
Dennis Strömberg, Östhammar
Andonia dalingarou, Stockholm
Christian Westman, Åsele
Kerstin Nilsson, Hudiksvall
Mona Pattberg, Gemla

Forum 3 senaste
Ingrid & Nasser
2013-01-12 22:00:55
Tack alla som har skrivit under!
För att ert namn ska rÀknas med, sÄ mÄste ni
skriva för- och efternamn och ort, annars rÀknas
ni inte med.

Thanks to all who have signed!
For your name to be counted, you must write full
name and city, otherwise you do not count the
Ingrid & Nasser
2013-01-10 23:03:43
I dag skapade vi en grupp pÄ Facebook.
"Stop deportation of Nasser Abiat"
facebook.com/groups/475020925869006/
Gruppen Àr öppen och alla kan gÄ med och lÀsa
mer om honom och hans aktiviteter i Sverige, samt
lÀsa de nya uppdateringarna som kommer
allteftersom.
VÀnliga hÀlsningar
Ingrid & Nasser Abiat
Ingrid & Nasser
2013-01-08 00:24:30
Vi Àr hemma frÄn domens dag pÄ Migrationsverket
- bĂ„da tvĂ„ ♥ :-)

Men kampen fortsÀtter och vi fick en tidsfrist
pÄ tvÄ veckor. Visst hinner vi göra mycket pÄ
tvÄ veckor?

Alla ni som skrivit under i skrivande stund (873
stycken) Vi vill sĂ€nda ett stort HJÄRTLIGT tack
till er. ♥ ♥ ♥ Det finns inga
ord för att beskriva hur mycket detta betyder
för oss! TACK!

We are home from the day of judgment at the
Migration Board - both ♥ :-)

But the fight continues and we had a deadline of
two weeks. Sure we have time to do much in two
weeks?

All of you who signed up to the time of writing
(873 pieces) We want to send a big thanks to you.
♥ ♥ ♥ There are no words to
describe how much this means to us! THANK YOU!
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 7317 snabbfakta 1730 Underskrift ( 1373 unika IP-adresser)
Inlagt den 2013-01-04
Startades av : Ingrid Abiat
Skickas till : Migrationsverket - [email protected] - Migrationsverket

Namninsamling på Facebook