LĂ„t Younas Yari stanna i Sverige


Skriv under LĂ„t Younas Yari stanna i Sverige

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7176

|
Younas kom till Sverige som 16-Äring efter att hans pappa blivit dödad av talibaner i Afghanistan. Nu riskerar han att utvisas för att migrationsverket tvivlar pÄ att han Àr tillrÀckligt kristen.

Younas Àr en kristen 18-Äring som Àr född i Afghanistan. Hans pappa blev dödad av talibaner efter att en slÀkting angivit pappan som kristen. I Afghanistan innebÀr att lÀmna islam i praktiken en dödsdom och att vara kristen gör det om möjligt Ànnu vÀrre. DÀrför söker Younas asyl i Sverige.

Migrationsverket tror dock inte att han Àr "kristen pÄ riktigt". Detta efter nÄgra timmars intervjuer utförda av en person som inte Àr insatt i kristen tro och med en tolk som bara kan muslimsk terminologi. Younas församlingsprÀst, Maria Ytterbrink, som lÀrt kÀnna honom under det knappa Är han har bott i Hasselfors, upplever hans tro som mycket uppriktig. "Som prÀst har jag handlett blivande prÀster och sedan gett ett utlÄtande till biskopen om ifall de Àr lÀmpliga för yrket. Jag upplever Younas tro vara minst lika djup och allvarlig som tron hos dem som jag rekommenderat för vigning." PrÀstens vittnesmÄl, det att Younas Àr döpt i Svenska kyrkan och att han har sökt sig till dess församlingar oavsett var migrationsverket placerat honom, tas det inte hÀnsyn till. Migrationsverket tror nÀmligen inte att det kan finnas kristna i Afghanistan, utanför de stora stÀderna.

Younas sitter nu i förvaret i Flen, trots att han samarbetat med migrationsverket och grÀnspolisen. Han riskerar att utvisas till döden, pÄ grund av att Sveriges hantering av flyktingar pÄ religiös grund Ànnu inte följer de prejudicerande domar som finns pÄ internationell nivÄ. VerkstÀllighetshinder prövas nu av migrationsdomstolen.

Vi ber nu om din underskrift för att rÀdda den unge mannens liv! 
Namn 5 senaste
Pernilla Emanuelsson, Varnhem
Inger Unenge, Göteborg
Linnea Blank, Frövi
vivan carlsson, Mariestad
sigvard carlsson, Mariestad

  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 7176 snabbfakta 1170 Underskrift ( 1010 unika IP-adresser)
Inlagt den 2012-11-18
Startades av : Ester Ytterbrink
Skickas till : Maria Ytterbrink - [email protected] - Svenska Kyrkan

Namninsamling på Facebook