Namninsamling : Låt Younas Yari stanna i SverigeSkriv under namninsamling "Låt Younas Yari stanna i Sverige "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7176

|
Younas kom till Sverige som 16-åring efter att hans pappa blivit dödad av talibaner i Afghanistan. Nu riskerar han att utvisas för att migrationsverket tvivlar på att han är tillräckligt kristen.

Younas är en kristen 18-åring som är född i Afghanistan. Hans pappa blev dödad av talibaner efter att en släkting angivit pappan som kristen. I Afghanistan innebär att lämna islam i praktiken en dödsdom och att vara kristen gör det om möjligt ännu värre. Därför söker Younas asyl i Sverige.

Migrationsverket tror dock inte att han är "kristen på riktigt". Detta efter några timmars intervjuer utförda av en person som inte är insatt i kristen tro och med en tolk som bara kan muslimsk terminologi. Younas församlingspräst, Maria Ytterbrink, som lärt känna honom under det knappa år han har bott i Hasselfors, upplever hans tro som mycket uppriktig. "Som präst har jag handlett blivande präster och sedan gett ett utlåtande till biskopen om ifall de är lämpliga för yrket. Jag upplever Younas tro vara minst lika djup och allvarlig som tron hos dem som jag rekommenderat för vigning." Prästens vittnesmål, det att Younas är döpt i Svenska kyrkan och att han har sökt sig till dess församlingar oavsett var migrationsverket placerat honom, tas det inte hänsyn till. Migrationsverket tror nämligen inte att det kan finnas kristna i Afghanistan, utanför de stora städerna.

Younas sitter nu i förvaret i Flen, trots att han samarbetat med migrationsverket och gränspolisen. Han riskerar att utvisas till döden, på grund av att Sveriges hantering av flyktingar på religiös grund ännu inte följer de prejudicerande domar som finns på internationell nivå. Verkställighetshinder prövas nu av migrationsdomstolen.

Vi ber nu om din underskrift för att rädda den unge mannens liv!Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Pernilla Emanuelsson, Varnhem
Inger Unenge, Göteborg
Linnea Blank, Frövi
vivan carlsson, Mariestad
sigvard carlsson, Mariestad

  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 7176 snabbfakta 1170 Underskrift ( 1010 unika IP-adresser)
Inlagt den 2012-11-18
Startades av : Ester Ytterbrink
Skickas till : Maria Ytterbrink - maria.ytterbrink@svenskakyrkan.se - Svenska Kyrkan

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday