14 lag i Elitserien


Skriv under 14 lag i Elitserien

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5465

|


Elitserien i ishockey bestĂ„r för nĂ€rvarande av 12 lag som möter varandra fem gĂ„nger vardera. Den historiska utvecklingen har varit expansiv dĂ€r Elitserien utökats frĂ„n 10 till 12 lag samt frĂ„n 36 till dagens 55 omgĂ„ngar i grundserien. Slutspelet har genomgĂ„tt en liknande utveckling dĂ€r kvartsfinalerna, semifinalerna samt finalspel nu avgörs i serier om bĂ€st av sju. Det innebĂ€r att en elitseriesĂ€song som mest kan innebĂ€ra 76 matcher för finallagen. Fler matcher ger ökade publikintĂ€kter men eftersom att antalet spelade omgĂ„ngar har ökat utan att antalet lag i ligan ökat nĂ€mnvĂ€rt har resultatet blivit en allt mer urvattnad serie dĂ€r varje poĂ€ng blir mindre vĂ€rd samtidigt som publiken blir allt mer likgiltig inför den ”produkt” den erbjuds.

Det resonemang som verkar föras om Elitseriens framtida utveckling handlar om fler stjÀrnspelare och ökade publikintÀkter för att kunna erbjuda en bÀttre och glamourösare hockeyupplevelse. Argument om en stÀngd elitserie, en europeisk liga samt slopandet av 51%-regeln har diskuterats för att trygga den ekonomiska tillvaron för hockeyföretagen. Det som ingen verkar tala om i debatten Àr att det Àr kÀnslorna som utgör den frÀmsta upplevelsen för en hockeysupporter. Den stora massan supportrar vill kunna identifiera sig med sitt lag och varje match ska framkalla kÀnslor av glÀdje eller besvikelse. Likgiltighet Àr gift för hockeyn. Det Àr av sekundÀr betydelse vad som stÄr pÄ ryggen av matchtröjan, det Àr emblemet pÄ framsidan som spelar roll. Det Àr vi supportrar som Àr konsumenterna i sammanhanget, det Àr vi som vÀljer vÄr sport. Vi delar inte hockeyligans Äsikt om att det Àr i den hockeyintresserades intresse att det spelas sÄ mycket ishockey som möjligt.

De spelare som varit mest intressanta att följa under Ärets sÀsong har kommit frÄn HockeyAllsvenskan och vi Àr övertygade om att Àven lagen dÀrifrÄn har nÄgot att tillföra det ishockeyns finrum vi kallar Elitserien. HockeyAllsvenskan Àr inte lÀngre av undermÄlig kvalitet, nÄgot som diverse nykomlingar i Elitserien har bevisat. Vi tycker att det Àr hög tid att antalet lag i Elitserien blir rimligt i proportion till antalet spelade omgÄngar. Det Àr hög tid för 14 lag i Elitserien och det Àr hög tid att de som styr i hockeysverige lÀgger öronen mot rÀlsen och lyssnar till vad hockeysverige har att sÀga.

Vi vill inom snar framtid se
- 14 lag i elitserien.
- 52 omgÄngar (4 inbördes möten).
- BibehÄllen kvalserie alternativt möjlighet till direktuppflyttning.

Denna namninsamling kommer att skickas till hockeyligan och övriga berörda parter den 1 maj 2011. 
Namn 5 senaste
calle, stockholm trÄngsund
Rikard, TĂ€byLJ
robert karlsson, NÀssjö
Rickard Andersson, NÀssjö
Peter Hill, SĂ€vedalen

Forum 3 senaste
lasse
2011-04-09 00:59:56
FAlun
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 5465 snabbfakta 137 Underskrift ( 125 unika IP-adresser)
Inlagt den 2011-03-30
Startades av : Per Strandbacke
Skickas till : Svenska Hockeyligan AB - [email protected] -

Namninsamling på Facebook