Bevara Brattforshedens flygfÀlt


Skriv under Bevara Brattforshedens flygfÀlt

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11462

|


VĂ„ren 2017 fick Brattforshedens flygklubb besked om att LĂ€nsstyrelsen i VĂ€rmland avser lĂ€gga ner Brattforshedens flygfĂ€lt. Just nu pĂ„gĂ„r en vĂ€rdering av omrĂ„det och vĂ„ra hangarer. Det Ă€r en lĂ„ng tradition av flyg pĂ„ platsen som man vill lĂ€gga i malpĂ„se. FĂ€ltet hade under 2:a vĂ€rldskriget en viktig roll som krigsflygfĂ€lt. Över dessa Ă€ngar flögs det bl.a. B17, Sk16 Harvard och J 26 Mustang.

Efter krigstiden kom detta fÀlt att senare bli kulturreservat dÀr flyget fortsatte att leva genom flygentusiaster och historiskt intresserade. Brattforshedens flygklubb har gjort det möjligt sÄ att detta fÀlt fortfarande sjuder av liv och rörelse i luften. Att det idag inte bara Àr ett forna skelett med endast museiföremÄl. FÀltet anvÀnds idag av bl.a. Frivilliga flygkÄren FFK, HemvÀrnet, konstflygare, UL-flygare, gyrokoptrar, övrigt privatflyg Àven ambulansflyget övar ibland hÀr. Brattforshedens flygfÀlt har lÀnge varit en uppskattad plats att besöka och flyga till.

Vi behöver nu din namnunderskrift för att denna fina, historiska och hÀrliga plats ska fÄ fortsÀtta som flygfÀlt med flygplan som lyfter och landar precis som det gjort i sÄ mÄnga Är. Vi hoppas denna namninsamling ska hjÀlpa oss att fÄ dom beslutande att se vÀrdet av nÄgot sÄ mycket större Àn dom svartvita bilderna och minnet av nÄgot som en gÄng var.

HĂ€lsningar
Flygentusiaster & piloter
Brattforshedensflygklubb
 
Namn 5 senaste
Ludwig Lohq, Örebro
Emil Nilsson , Karlstad
Daniel van Berlo, Stockholm/TĂ€by
Jesper Haraldsson,
Pirjo Haraldsson, Karlstad

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 11462 snabbfakta 884 Underskrift ( 221 unika IP-adresser)
Inlagt den 2017-07-17
Startades av : Kristin Mcallister(Nyberg)
Skickas till : Brattforshedens flygklubb - [email protected] - Brattforshedens flygklubb

Namninsamling på Facebook