Bevara Brattforshedens flygfält


Skriv under Bevara Brattforshedens flygfält

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
Visa mitt namn på denna sida också!


Dela denna namninsamling Direktlänk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11462

|


Våren 2017 fick Brattforshedens flygklubb besked om att Länsstyrelsen i Värmland avser lägga ner Brattforshedens flygfält. Just nu pågår en värdering av området och våra hangarer. Det är en lång tradition av flyg på platsen som man vill lägga i malpåse. Fältet hade under 2:a världskriget en viktig roll som krigsflygfält. Över dessa ängar flögs det bl.a. B17, Sk16 Harvard och J 26 Mustang.

Efter krigstiden kom detta fält att senare bli kulturreservat där flyget fortsatte att leva genom flygentusiaster och historiskt intresserade. Brattforshedens flygklubb har gjort det möjligt så att detta fält fortfarande sjuder av liv och rörelse i luften. Att det idag inte bara är ett forna skelett med endast museiföremål. Fältet används idag av bl.a. Frivilliga flygkåren FFK, Hemvärnet, konstflygare, UL-flygare, gyrokoptrar, övrigt privatflyg även ambulansflyget övar ibland här. Brattforshedens flygfält har länge varit en uppskattad plats att besöka och flyga till.

Vi behöver nu din namnunderskrift för att denna fina, historiska och härliga plats ska få fortsätta som flygfält med flygplan som lyfter och landar precis som det gjort i så många år. Vi hoppas denna namninsamling ska hjälpa oss att få dom beslutande att se värdet av något så mycket större än dom svartvita bilderna och minnet av något som en gång var.

Hälsningar
Flygentusiaster & piloter
Brattforshedensflygklubb
 
Namn 5 senaste
Sören Wiljanen, Avesta
Erik Jörg, Molkom
Mikael Bernholm, Molkom
inga-lill spets, molkom
Ragnar Stenarson, Södertälje

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 11462 snabbfakta 1018 Underskrift ( 292 unika IP-adresser)
Inlagt den 2017-07-17
Startades av : Kristin Mcallister(Nyberg)
Skickas till : Brattforshedens flygklubb - kriny73@gmail.com - Brattforshedens flygklubb

Namninsamling på Facebook