Namninsamling : Vi kräver att Södertälje kommun tar fram en lokal handlingsplan mot självmordSkriv under namninsamling "Vi kräver att Södertälje kommun tar fram en lokal handlingsplan mot självmord "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11390

|


Södertälje har stora problem med psykisk ohälsa. Ny statistik visar att sömnbesvär, ångest och oro är väldigt vanligt här om man jämför med de övriga kommunerna i Stockholms län. Som en följd av den psykiska ohälsan är även självmordstalen mycket höga i Södertälje.

Ett medborgarförslag om att Södertälje skulle ta fram en lokal handlingsplan mot självmord inkom till kommunen i juni 2016. I oktober presenterades förslaget inför kommunfullmäktige och ärendet lämnades till socialnämnden för beredning och beslut. Den 31 januari 2017 avslog nämnden förslaget.

Det har inte gjorts någon kartläggning av vilka platser som är vanligast förekommande vid självmord. Man har inte tagit fram relevant statistik över självmorden så att man vet vilka grupper som främst är i riskzonen. Det finns inget större förebyggande arbete riktat till unga människor. Vid årsskiftet la man ner Ung i Tälje som var en plats för unga som hade svårt att ta sig in på arbetsmarknaden eller att studera.


Vi kräver att kommunen tar den psykiska ohälsan på allvar! Det kan inte finnas något område som behöver prioriteras över det. Det är en fråga om liv eller död.

Vi kräver att man tar fram en lokal handlingsplan mot självmord! Det innebär att en samordnare tillsätts som ansvarar för att nödvändig statistik tas fram. Utifrån det underlaget kan man sedan utforma insatser. Man har också täta avstämningsmöte med berörd personal som arbetar med säkerhetsfrågor m.m.


Södertälje kommun - ta fram en handlingsplan mot självmord NU!Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Johanna S, Gnesta
Lars-Erik Strid, LINDOME
Tone Jacobsen, Johanneshov
Margareta Pennebrink, Upplands väsby
Rutger Andersson , Gävle

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 11390 snabbfakta 278 Underskrift ( 103 unika IP-adresser)
Inlagt den 2017-02-23
Startades av : Lotta Ekdahl
Skickas till : Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande - boel.godner@sodertalje.se - Södertälje kommun

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday