Tjejjouren i Trosa behöver en egen lokal


Skriv under Tjejjouren i Trosa behöver en egen lokal

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11355

|


Tjejjouren Lina har nu funnits sedan 2013 och har snabbt kommit att bli en etablerad verksamhet i kommunen dÀr de flesta nu vet att vi finns till och pÄ vilket sÀtt vi Àr verksamma och vilka vi riktar oss till.

Tjejjouren Lina har fram tills idag delat lokal med arbetsmarknadsenheten pÄ övervÄningen i Ungdomens Hus i VagnhÀrad, nÄgot som vi Àr mycket tacksamma för och har varit ett bra startskott för att ta oss dit vi Àr idag vilket i sin tur föranleder denna namninsamling.

Tjejjouren Lina en partipolitisk och religiöst obunden ideell förening som i första hand vÀnder sig till alla mellan 12-21 Är som identifierar sig som tjej, frÀmst inom Trosa kommun. Men vi har under Ärens gÄng mÀrkt av ett behov inom kommunen dÄ flera transpersoner och icke binÀra vÀnt sig till oss dÀrav Àr en av utvecklingspunkterna för 2017 att bli en mer inkluderande jour.

Tjejjouren Lina Àr medlemmar i Unizon som Àr den organisation som samlar över 130 kvinno- och tjejjourer i Sverige varav vi Àr en av dem. Idag Àr vi hela tretton verksamma volontÀrer i tjejjouren som alla har olika kompetenser men alla drivs av ett gemensamt engagemang att pÄ olika sÀtt vara behjÀlpliga i att stödja och stötta unga för en tryggare start pÄ vuxenlivet.

Vi har under de gÄngna Ären haft otaliga chattar som vi förlagt vid minst ett fast tillfÀlle i veckan (under alla Är vi har haft öppet har vi faktiskt inte en enda gÄng stÀllt in ett endaste chattillfÀlle trots sjukdomar och bortfall). Vi har anordnat en vÀlbesökt förelÀsning av bÄde unga och Àldre med Emma Igelström i Tomtaklintsskolans aula i samarbete med Zontaföreningen i Trosa samt Tjejzonen.se med syfte att lyfta psykisk ohÀlsa hos unga. Vi har varit nÀrvarande pÄ diverse marknader i kommunen med allt frÄn korvförsÀljning i samarbete med Rotary till att gjort succé pÄ julmarknaden 2016 med vÄrt fÀrgsprakande marknadsstÄnd dÀr vi bland annat delade ut sjÀlvförtroendestÀrkande armband dÀr vi fick möta mÄnga av kommunens ungdomar.

Men, det Àr inte nog dÀr utan vi har anordnat ljusmanifestation för att uppmÀrksamma att statistiken talar för att unga tjejers psykiska ohÀlsa bara ökar dÀr Trosa kommun toppar listan för unga tjejer i Sörmland. Detta var ett tillfÀlle dÄ vi bland annat fick mÄnga nya stödmedlemmar samt vÀrvade fler jourtjejer. Sen har vi Àven uppmÀrksammat internationella kvinnodagen, vi har deltagit flera gÄnger i P4 Sörmland, skrivit debattartiklar i Sörmlands Nyheter samt haft otalig mailvÀxling med kommunens unga flickor som sökt stöd och rÄd frÄn oss.

Vi kan dĂ€rmed klappa oss pĂ„ axeln och konstatera att vi gjort mycket gott men till saken hör att det hĂ€r Ă€r ingenting mot vad vi i sjĂ€lva verket skulle kunna Ă„stadkomma. MĂ„nga unga vĂ€nder sig till oss för att frĂ„ga om vi finns pĂ„ plats nĂ„gonstans eller om vi erbjuder nĂ„gra aktiviteter och hitintills har vi enbart kunna erbjuda just chatt och mailvĂ€xling. NĂ„got som Ă€r beklagligt eftersom bĂ„de tid, engagemanget och viljan finns inom vĂ„r jour och sĂ„vĂ€l Ă€ven efterfrĂ„gan bland kommunens ungdomar. Det enda som fattas oss Ă€r just en egen lokal vilket vi nu har möjlighet att tillgĂ„ dĂ„ en företagare i kommunen hört av sig till oss och erbjuder uthyrning en lokal för vĂ„rt Ă€ndamĂ„l centralt i Trosa. Äntligen!

Vi i Tjejjouren Lina vill dÀrför nu ta nÀsta steg i att kunna stötta vÄra unga tjejer och icke-binÀra i kommunen genom en helt egen lokal dÀrav denna namninsamling för att Àn mer pÄvisa att det finns ett starkt stöd bland kommunens invÄnare att Tjejjouren Lina borde ha en egen lokal att vara verksam i. VÄr förhoppning Àr sedan ett kommunalt bidragsstöd till lokalhyran.

HjÀlp oss att stötta och stödja genom att skriva under och dela denna namninsamling!

VÄr mÄlsÀttning Àr att vi ger oss inte förrÀn vi inte lÀngre behövs!

 
Namn 5 senaste
Jenna Lundholm, Trosa
Fredrik Flink, Linköping
Sofie Andersson, Trosa
Rebecka , Trosa

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 11355 snabbfakta 4 Underskrift ( 4 unika IP-adresser)
Inlagt den 2017-02-02
Startades av : Tjejjouren Lina
Skickas till : Trosa kommun - -

Namninsamling på Facebook