Namninsamling : Cykelväg från Lurbo Bro via Lurbo Ridklubb/Asplunda till Uppsala-NäsSkriv under namninsamling "Cykelväg från Lurbo Bro via Lurbo Ridklubb/Asplunda till Uppsala-Näs "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11102

|


Väg nr. 597 och 596 mellan Lurbo Bro, via Asplunda, till Uppsala-Näs är smal och tungt trafikerad. Det bor många i området och det är under expansion. Det finns flera ridklubbar i området och till Lurbo Ridklubb cyklar och går många unga, främst flickor, dagligen.

En vanlig morgon är det inte alls ovanligt att dela väg med personbilar, motorcyklar, mopeder, skolbussar, hästar, hundrastare, korsande kor, traktorer, gående och skolbussväntande barn, och cyklister på väg till jobb eller skola.

Att cykla längs vägen är förenat med livsfara, och många boende i området tillåter inte sina barn cykla där alls.

Det räcker med en enda cyklist, som balanserar nära den näst intill obefintliga vägrenen, för att det (i bästa fall) skall bli helt stopp i den ena filen. I sämsta fall blir det livsfarliga omkörningar.

Det är 70 km/h hastighetsbegränsning på största delen av sträckan och inte ovanligt att bilar åker betydligt snabbare på vissa delar.

Detta måste göras något åt. En cykelväg bör snarast anläggas längs sträckan från korsningen v.596 och Vreta strandväg (i höjd med Vreta gård där cykelvägen från Vreta port slutar) via Uppsala-Näs kyrka ut på v.597 och Asplunda till Lurbo bro.

Det finns en skogsväg mellan Bodarna och Lurbo som med en hel del god vilja sommartid skulle kunna anses fungera som en slags cykelväg, men den är lerig, utan belysning och inte funktionell.

Uppsala har som mål att bli Sveriges bästa cykelstad. Här behövs en åtgärd snarast!Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Lisa Lindau, Uppsala
Andrea Carlsson , Uppsala
Solbritt Persson, Vreta, Uppsalanäs
Louise Graf, Uppsala Asplunda
Andreas Eriksson , Uppsala

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 11102 snabbfakta 474 Underskrift ( 185 unika IP-adresser)
Inlagt den 2016-10-05
Startades av : Peder Peterson
Skickas till : Peder Peterson - peder.peterson@telia.com - Cykelväg från Lurbo Bro

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday