Namninsamling : Alla 17-åringar har rätt till en trygg morgondagSkriv under namninsamling "Alla 17-åringar har rätt till en trygg morgondag "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11081

|


Vi tycker att alla barn och ungdomar har rätt till en trygg morgondag. Med den nya asyllagen ska hundratals avvisas i samband med att de fyller 18. Förändringen berör flera hundra ensamkommande asylsökande barn och de kan bli flera tusen de kommande månaderna.


Att leva i Sverige som minderårig och veta att 18-årsdagen är lika med utvisning är otryggt och berövar unga på framtidstro. Skriv under för att ändra lagen.


Enligt den nya asyllagen kommer ensamkommande 16- och 17-åringar få tillfälliga uppehållstillstånd och avvisas när de blir 18. Detta gäller även när barnet är ännu yngre om myndigheterna tror att man kommer att hitta deras föräldrar.


Innan lagändringen fick minderåriga som inte bedömdes ha asylskäl och som inte tas emot i hemlandet tidigare som regel uppehållstillstånd på grund av särskilt ömmande skäl. Vi vill återinföra denna regel så att minderåriga inte kan utvisas.


Skriv under om du också tycker att alla 17-åringar har rätt till en trygg morgondag.

Stöd och följ oss på facebook: https://www.facebook.com/Alla-17-%C3%A5ringar-har-r%C3%A4tt-till-en-trygg-morgondag-1198723136853571/Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Siw Haugli , Borlänge
Birgitta Westman, Sala
Kim Axelsson, Sundsvall
Oda Homlong Klarén, Sigtuna
Emelia Söderluind, Sundsvall

  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 11081 snabbfakta 2311 Underskrift ( 236 unika IP-adresser)
Inlagt den 2016-09-26
Startades av : Elin Morén
Skickas till : Elin Morén - elinmoren@gmail.com - Ung Vänster

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday