Namninsamling : Vi som vill rädda närakuten LöwetSkriv under namninsamling "Vi som vill rädda närakuten Löwet "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10863

|


Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting står i begrepp att besluta om en framtida närakutsorganisation. Av länets 17 närakuter föreslås 12 bli kvar och landstinget räknar därmed att frigöra 261 miljoner kronor att använda i den framtida närakutsstrukturen. I det tjänstemannaförslag som nu tas fram finns inte Löwenströmska med. Istället skall en ny närakut öppnas i Sollentuna som då ska försörja såväl Sollentuna som Upplands Väsby, Vallentuna och Sigtuna. Vi vill att närakuten på Löwet ska vara kvar!

En effektiv närakut bör ha resurser för röntgen, laboratorium, specialistkompetens och konsultation. Närakuten bör också utgöra en viktig backup till husläkarmottagningarna och den kommunala omsorgen. Från närakuten bör också äldre kunna remitteras direkt in på geriatrisk klinik, utan att behöva passera akutsjukhusets akutmottagning eller avdelningar. Allt det här kan Löwenströmska leva upp till. I huset finns röntgen och laboratorium och geriatrisk slutenvård.

Löwenströmska kan lätt försörja förutom hemkommunen Upplands Väsby såväl som Sigtuna, Vallentuna och Sollentuna. Därtill ligger en av landets största arbetsplatser, Arlanda, inom upptagningsområdet.

Vi från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Väsbys Bästa i Upplands Väsby kommun, Sigtuna kommun, Vallentuna kommun och Stockholms läns landsting vädjar till Hälso- och sjukvårdsnämnden att beakta Löwenströmska som ett alternativ i närakutsutredningen. Löwenströmska närakut behövs.

Var med och gör din röst hörd för att #RäddaLöwet – Allianspolitikerna i landstinget måste tänka om och göra det lättare, inte svårare, att få sjukvård.
Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Ing-Marie Svensson, Upplands Väsby
Kristina Ahrén Sörensen , Upplands väsby
Sissi Bredenberg, Upplands Väsby
Tommy Ehn, Upplandsväsby
Monica Lövingsson, Upplandsväsby

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 10863 snabbfakta 1092 Underskrift ( 228 unika IP-adresser)
Inlagt den 2016-10-21
Startades av : Framtid Väsby
Skickas till : Anna Starbrink - anna.starbrink@sll.se - Stockholms läns landsting

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday