Missing teacher Sweden - tillsammans skapar vi en meningsfull framtid för alla


Skriv under Missing teacher Sweden - tillsammans skapar vi en meningsfull framtid för alla

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod hÀr:
Visa mitt namn pÄ denna sida ocksÄ!


Dela denna namninsamling DirektlÀnk : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10116

|


Vi vill enas kring varje individs rÀtt till ett meningsfullt och livslÄngt lÀrande. Detta Àr en vÀdjan riktad till dig som tycker att det ska finnas tillrÀckligt med resurser bÄde i och utanför skolan. Det behövs för att varje elev ska kunna utvecklas till sin fulla potential, för att kunna följa skollagen och de styrdokument som regering och Sveriges riksdag har beslutat om. Det handlar om dig, oavsett om du Àr nÄgon som jobbar i eller med skolan, Àr elev, förÀlder, mor- eller farförÀlder, politiker, avhoppare frÄn gymnasiet eller grundskolan, företagare, föreningsaktiv, kÀndis eller annan medborgare. Vi behöver din röst, för tillsammans fÄr vi större genomslagskraft hos beslutsfattare.

Utmaningar
Vi stÄr inför stora utmaningar, bÄde pÄ skolor och i samhÀllet i stort. Ca 13 000 elever/Är nÄr inte de uppsatta mÄlen och riskerar dÀrmed att hamna i utanförskap - ett vansinnigt resursslöseri. Olika grupper kÀbblar med varandra om orsaker och vems fel det Àr, vi mot dom; medias drev mot skolan och förÀldrar, konflikter mellan skolan och förÀldrar, infekterade debatter pÄ sociala medier, vi mot politiker mm, en kamp som ingen kommer att vinna. Gör det oss vuxna till goda förebilder och kommer det handlandet nÄgonsin fÄ oss att nÄ dit vi alla egentligen vill? Det enda som Àr sÀkert Àr att barnen kommer förlora och vi fÄr betala utanförskapets pris pÄ 144 miljarder kr per Ärskull.

Varför MTS och hur det fungerar
Vi vet att varje unge har nĂ„gon form av intresse i sitt inre som vill ut och som vill vĂ€xa - det Ă€r dĂ€r lĂ€randet börjar. Vi vill hitta och skapa fler vĂ€gar till lĂ€rande Ă€n de som finns i skolan idag. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fĂ„r fler elever tillgĂ„ng till livslĂ„ngt och lustfyllt lĂ€rande, och dĂ€rmed en mer vettig start pĂ„ livet. Vi vet att det finns tillrĂ€ckligt med resurser, att det finns tillrĂ€ckligt mĂ„nga personer som vill vara med och stötta. Missing Teacher Sweden kommer agera i grĂ€nslandet mellan skolan och samhĂ€llet, som ett komplement till skolan, inte istĂ€llet för skolan. MTS ska drivas som en ideell förening och vara en direkt kanal för att matcha behov och förmedla tillgĂ„ngar nationellt vad gĂ€ller individanpassat lĂ€rande utefter elevens personliga intresse. MTS samlar lĂ€rare, speciallĂ€rare, specialpedagoger, lĂ€rarstudenter, företagare, coacher, artister, inspiratörer, förebilder, pensionĂ€rer, föreningar, idrottare, kĂ€ndisar, fd lĂ€rare och elever. Kort sagt, det finns mĂ„nga ”medborgare” som kan vara en extra kompletterande resurs som kan göra positiv skillnad för vĂ„ra barn och ungdomar. MTS behöver massor med ”lĂ€rare för livet” som kan avlasta de riktiga lĂ€rarna i skolan, som kan erbjuda det som skolan inte fĂ„r resurser till, inte hinner med eller kanske inte ens ska hĂ„lla pĂ„ med.

Är du en av oss?
Skriv i sÄ fall pÄ vÄr namninsamling. Vi enas nu om att rÀtt och tillrÀckligt mycket resurser ska finnas i och utanför skolan, allt för att tillsammans kunna skapa en meningsfull framtid för alla. Tiden Àr mogen för att skapa positiv förÀndring pÄ riktigt, för alla parter! Det kommer pÄverka framtiden för tusentals unga och blir en vinst för oss alla.

Har du ocksÄ tankar kring hur vi kan Ästadkomma det hÀr eller Àr du nyfiken pÄ vÄra tankar?
Varmt vÀlkommen att höra av dig.

Gilla/följ MTS pÄ Facebook & Twitter, besök vÄr hemsida: www.missingteacher.se

Kom ihÄg att signera MTS manifest, vÄr namninsamling.
Med ivrig förvÀntan om samverkan och glada hÀlsningar
Annette Wahlgren, Christer Hellberg & David Tivemark
Initiativtagare Missing Teacher Sweden

Tillsammans gör vi skillnad pÄ riktigt!
 
Namn 5 senaste
Östen Sundell, Lerum
Susanne Olovsson, GrÄbo
Ariwinia Pettersson, Göteborg
Hasse Nyander , Göteborg
Åsa Engdahl, Göteborg

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 10116 snabbfakta 145 Underskrift ( 140 unika IP-adresser)
Inlagt den 2015-06-25
Startades av : Christer Hellberg
Skickas till : Gustav Fridolin - [email protected] - Sveriges regering

Namninsamling på Facebook