Namninsamling : Lillehems utegrisar - Krav på kommunen att tillåta god djurhållningSkriv under namninsamling "Lillehems utegrisar - Krav på kommunen att tillåta god djurhållning "

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10041

|


Lillehems utegrisar har bedrivit sin verksamhet som består i att tillhandahålla livsmedel med hög kvalitet, samtidigt som man värnar om djurens rätt till god livskvalitet.

Denna verksamhet har pågått i 30 år, ligger i absolut framkant av utvecklingen inom området samtidigt som de bidragit lokala arbetstillfällen och tillhandahållit god service till en stor kundkrets.

Dessvärre ser det dock ut som att ägarna blir tvungna att lägga ner produktionen på grund av byråkratiska spörsmål, som grundar sig i omoderna regler samt att Länsstyrelsen, livsmedelsverket och naturvårdsverket inte samarbetar på tillfredsställande vis.

Reglerna för svinuppfödning är idag anpassade för industriproduktion med ytterst tveksamma levnadsförhållandena för djuren är jämfört med grisar som får leva ute i det fria på stora ytor.

Detta innebär att en verksamhet som ligger i framkant i utvecklingen stöter på en hel del onödiga byråkratiska motgångar - som i detta fallet har inneburit att Lillehems utegrisar inte kan fortsätta med sin produktion på nuvarande vis och blir tvungna att lägga ner sin verksamhet.

Detta tycker vi som medborgare inte är acceptabelt - byråkrati inom djurskyddsområdet är till för att skapa minimikrav på god djurhållning, inte stjälpa verksamheter som ligger i framkant inom god djurhållning

Vi som skriver under detta kräver att ansvariga i Kristianstads kommun, tar ett helhetsgrepp kring ärendet samt driva frågan jämtemot Livsmedelsverket, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen för att skapa förutsättningar för Lillehems utegrisar att fortsätta sin verksamhet

Detta är viktigt både för Lillehems utegrisar, men även som praxis för att framtida verksamheter som inte ska gå samma problem till mötes!Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Jan Hult, Helsingborg
Kent Karlsson, Staffanstorp
Stefan Nyman, Lund
Mona Karlsson, Malmö
Elizabeth Auinger, Landskrona

Forum 3 senaste
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 10041 snabbfakta 755 Underskrift ( 600 unika IP-adresser)
Inlagt den 2015-05-27
Startades av : Fredrik Andrén-Sandberg
Skickas till : Anders Elmevik - anders.elmevik@kristianstad.se - Kristianstad kommun

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday