Namninsamling : Vädjan till ePhone att överklaga till Svea hovrätt.Skriv under namninsamling "Vädjan till ePhone att överklaga till Svea hovrätt."

Namn
Stad/ort
Glöm INTE verifieringskod! - (Ny bild?)
Ange kod här:
bluebak Visa mitt namn på denna namninsamling sida!


Dela denna namninsamling Direktlänk : https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3600

|


ePhone överväger att överklaga Solna tingsrätts beslut i Sveriges första Ipred-mål.
ePhone genomför nu en juridisk utvärdering av Solna tingsrätts beslut om att ePhone måste lämna ut personuppgifterna kopplade till en specifik IP-adress.
ePhone bedömer att Svea hovrätt vid en prövning sannolikt kommer att ändra tingsrättens beslut.

Den så kallade Ipred-lagen som trädde i kraft 1 april i år kan ge rättighetshavare rätt att hos domstol få ut uppgifter på misstänkta fildelare. Fem ljudboksförlag lämnade samma dag som Ipred-lagen trädde i kraft, in en ansökan hos Solna tingsrätt om att ePhone skulle lämna ut
uppgifter om en av företagets kunder. Solna tingsrätt har efter handläggning av ärendet beslutat att ePhone måste lämna ut uppgifterna och betala bokförlagens rättegångskostnader på 75 000 kr.

När det gäller frågan om Ipred-lagens giltighet har tingsrätten tillämpat den svenska bestämmelsen om informationsföreläggande trots att den, enligt ePhone, inte är förenlig med Sveriges internationella åtaganden.

Eftersom de uppgivna 27 ljudböckerna skulle ha funnits på en lösenordsskyddad server är ePhones utgångspunkt att ljudböckerna inte var fritt tillgängliga via Internet. Enligt ePhone borde ljudboksförlagen åtminstone visa att bevisnivån ”sannolika skäl” uppnåtts, och att andra än Svenska Antipiratbyrån kunnat komma åt ljudböckerna. Enligt tingsrättens besluts räcker det med att sökanden visar sannolika skäl för att det finns ett visst antal verk på en
lösenordsskyddad server.

Enligt ePhone saknar domstolen stöd för en sådan slutsats, i såväl nationell som internationell lag. Skulle tingsrättens resonemang få prejudikatverkan, riskerar många privatpersoner som har anslutning till Internet att bli föremål för Ipred-ingripande. Det räcker att man är ansluten till
Internet och har minst 27 upprättsskyddade filer som böcker, bilder, musik med mera, för att kunna bli misstänkt som olaglig fildelare och därmed bli föremål för ett Ipred-ingripande.

Detta även om det inte finns några uppgifter om att man faktiskt ägnat sig åt fildelning.
- Vi tvekar inför vårt beslut att överklaga tingsrättens beslut till högre instans. Det tar mycket tid och resurser men samtidigt har vi förstått att det finns ett allmänt intresse att vi överklagar säger Bo Wigstrand, VD på ePhone.

ePhone uppmanar alla som har synpunkter på tingsrättens beslut, och om ePhone ska överklaga beslutet, att besvara frågan i vår enkätundersökning på www.ephone.se.

Skriv även gärna på namninsamlingen här.Anmäla denna namninsamling som kränkande
 
Namn 5 senaste
Stefan Kjellström, Knivsta
Jimmy Nounou, örebro
Gustav Karlsson, Gotland
Fredrik Strandesjö, Norrköping
Carl, Järna

Forum 3 senaste
Nicklas
2009-07-15 17:59:28
Jag kunde inte bry mig mindre om VARFÖR de gör
det, det viktiga är ATT de gör det. Överklagar
alltså.
Bofors
2009-07-12 15:31:58
Jag håller med. Trist med ett litet företag som
söker publicitet på detta sätt. Har de inte bra
produkter?
Gransén
2009-07-11 18:44:50
Löjlig insamling. Är ni så dumma att ni inte
förstår att detta lilla skitföretag använder
detta i PR-syfte? Skriv därför inte på.
  Skriv under denna namninsamling
Namninsamling # 3600 snabbfakta 180 Underskrift ( 172 unika IP-adresser)
Inlagt den 2009-07-03
Startades av :
Skickas till : Bo Wigstrand, vd ePhone - bo@ephone.se - ePhone

Namninsamling på Facebook

Vimla Black Friday